Reier Pos | Icarus
Licht | Decor | Project
Lichtontwerp, Decorontwerp, Reier, Pos
16105
single,single-post,postid-16105,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-6.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Icarus

25 Jul Icarus

Jeugdtheaterschool Rabarber: ‘Icarus’. Tekst: Marcel Roijaards. Gezien: donderdag. Herhalingen: vandaag en morgen dagelijks twee voorstellingen; maandag één voorstelling.

Icarus is een levenslustige, vrolijke jongeman die de harten van meisjes sneller doet kloppen, zijn vader en zijn leraar tot wanhoop brengt en Koning Minos van Kreta het leven zuur maakt door zich in diens dochter Ariadne te verlieven. Hij doodt een monster, wordt gevangen in een labyrint en ontsnapt vliegend op wassen vleugels. Dat loopt niet goed af. Carline Brouwer heeft een buitengewoon fantasierijke, afwisselende regie gevoerd met een heel mooie mise-en-scène. Zij werd hierin geholpen door de geraffineerd op de dansers afgestemde choreografieën van Dheeraj Asarfi, een wonderlijk effectief decor van Aidan Radier en het bijzondere lichtontwerp van Reier Pos.

In de rol van Icarus betekende Wouter de Jong een waar plezier om mee te maken. Uitstekend acterend, beweeglijk en vol humor droeg hij de voorstelling met gemak. Hij kreeg prima tegenspel van Martine Dukker als Ariadne. Opvallend goed werk leverden de vijf vrouwelijke vertellers, sterk geïnteresseerd alles volgend, ook in stil spel. Maurice Scheermeijer was als Boer hun komisch-onwillige medegetuige. Een enige portrettering gaf Roland Haufe van de kwaadaardige Minos, die zich in zijn hoogmoedswaan voortdurend belachelijk maakt. Naast hem bleek Jeroen de Graaf als Philoctotolus precies op zijn plaats, kundig, en voorzien van een scherpe timing. Icarus’ vader Daedalus kwam bij David van Panhuys tot bedachtzaam en overtuigend leven. De prettig in het gehoor liggende muziek van Carl Beukman bevatte enkele door diverse spelers verrassend goed gezongen liedjes. De kostuums van Freija Wouters pasten precies in deze heerlijke voorstelling, die schitterde van puur spelplezier.

No Comments

Post A Comment